Sosyal Medya

Dünya

Şimdi de Gözler New York`ta

Polis gözaltına alırken boğularak ölen siyahi Amerikalı Garner`ın ölümüyle ilgili soruşturmada sona gelinirken, New York polisi, protestolara karşı hazırlık yapmaya başladı.



ABD`nin New York kentinde, polisin gözaltına aldığı sırada boÄŸularak ölen Eric Garner`la ilgili soruÅŸturma kurulunun kararını açıklama aÅŸamasına geldiÄŸi bildirildi. 

ABD genelinde protesto gösterilerine neden olan 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown`un öldürülmesiyle ilgili St. Louis`de açıklanan soruÅŸturma kurulunun kararının ardından ÅŸimdi de New York`taki 43 yaşındaki siyahi Amerikalı Garner`in ölümüne neden olan polisler ilgili eylül ayında oluÅŸturulan komisyonun son görgü tanıklarını dinlediÄŸi ve karar verme aÅŸamasına geldiÄŸi bildirildi. 

Radyo ve televizyon programcısı, `Ulusal Eylem Ağı`nın (NAN) kurucusu, aktivist papaz Al Sharpton, NAN`ın Harlem`deki merkez ofisinde yaptığı açıklamada, Eric Garner`ın ölümünü araÅŸtıran soruÅŸturma kurulunun kararının açıklanması için geri sayımın baÅŸladığını söyledi. 

Garner`in dul eÅŸi Esaw Garner ise merakla beklenen kararla ilgili yaptığı açıklamada ``Kocam için adalet arıyoruz. Bu bir siyah beyaz meselesi deÄŸil, bu bir adalet meselesi`` ifadesini kullandı. 

SoruÅŸturma kurulunun oylamaya gitmesiyle ilgili zamanlamaya karar verecek olan Staten Island Bölge Savcısı Daniel Donovan`ın oylama sonucuyla ilgili açıklamayı yıl sonundan önce yapmış olması bekleniyor. 

Garner`ın ölümüne neden olan boÄŸazını sıkarak gözaltına alma giriÅŸimi, New York polisi kurallarına göre yasak olduÄŸu bilinirken, Emniyet Müdürü Bill Bratton, Garner`in ölümünün ardından yaptığı açıklamada, polislerin güç kullanımı konusunda yeniden eÄŸitileceÄŸi sözünü vermiÅŸti. 

Polis protesto gösterilerine hazırlanıyor 

Öte yandan New York polisinin Ferguson`daki ÅŸiddet eylemlerine dönen protestoların kendi ÅŸehrinde tekrarlanmaması konusunda adımlar attığı belirtildi. 

Emniyet Müdürü Bratton`un basına yaptığı açıklamada, New York`ta Garner`in ölümünü soruÅŸturan kurulun kararının ardından meydana gelecek protesto gösterilerine hazırlık yapmak ve olası gerginlikleri önlemek amacıyla, toplum liderleriyle görüÅŸmeler yaptığını bildirdi. Bratton açıklamasında ayrıca Missouri`deki ÅŸiddetin bastırılması konusundaki stratejilerini Ferguson emniyeti ile paylaÅŸmak ve olaylardaki kışkırtıcılarla ilgili istihbarat toplamak için bölgeye dedektifler gönderdiÄŸini kaydetti. 

17 Temmuz`da New York`ta meydana gelen olayda, siyahi Amerikalı Garner`ı vergisiz sigara sattığı iddiasıyla durdurarak gözaltına almaya çalışan bir grup polis Daniel Pantaleo`nun, 6 çocuk babası Garner`ın boÄŸazını sıkması nedeniyle boÄŸularak ölümüne neden olduÄŸu bildirilmiÅŸti. Amatör video kaydındaki görüntülerde Garner, kendisine kelepçe takıp gözaltına almaya çalışan polislere ölümünden hemen önce nefes alamadığını bildirmiÅŸti. 

AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.